Päiväretket ryhmille Varkaudesta

juhani aho

Jokaisesta retkestä on mahdollista räätälöidä sopiva ohjelma juuri Sinun ryhmällesi:

1. IHANAT YKSITYISPUUTARHAT: Mörönperä ja Vanha Kilkkilä

Mörönperällä, kirjailija Mari Mörön upeassa fuusiopuutarhassa Mikkelissä, kasvaa meidän oloissamme useita harvinaisia kasveja kuten dinosaurusmänty ja sinivaleunikko. Puutarhassa on yli 1000 kasvilajia ja emäntä tuntee ne kaikki! Juvalla sijaitsevan Vanha Kilkkilän piha muistutti sakeaa viidakkoa vielä 15 vuotta sitten. Kesällä 2015 se tuli toiseksi Suomen kaunein piha -kilpailussa! Nautimme kahvit alkuperäisessä, 1800-luvun puolivälin asussaan olevassa tuvassa ja teemme kierroksen puutarhassa emännän opastamana.

Toteutettavissa heinäkuussa
Matkan kesto klo 9–17
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 61 € / vähintään 40 hlöä 55 €
Hintaan sisältyy Mörönperän emännän keittolounas ja Vanhan Kilkkilän kahvi, opastukset, sisäänpääsymaksut, kuljetus ja arvonlisävero.

2. SERLACHIUS MUSEOT Gösta ja Gustaf

Opastetulla kierroksella Göstassa tutustumme suomalaisen taiteen kultakauden aarteisiin kuten Gallen-Kallelan, Edelfeltin, Schjerfbeckin ja Simbergin maalauksiin sekä uuden Paviljongin näyttelyiden huipputeoksiin. Paviljonki, upea vuonna 2014 valmistunut Joenniemen kartanon laajennusosa, oli Suomen suurimman arkkitehtikilpailun tulos ja jo yksinään näkemisen arvoinen arkkitehtuurin helmi. Gustaf puolestaan esittelee Serlachiuksen patruunoiden elämäntyötä. Tutustumme Serlachius Oy:n perustajaan Gustaf Adolfiin ja hänen mittavaan rooliinsa yhtenä Suomen paperiteollisuuden perustajana.

Toteutettavissa läpi vuoden
Matkan kesto klo 8–20
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 87 € / vähintään 40 hlöä 79 €
Hintaan sisältyy lounas, lähtökahvi, opastus, sisäänpääsymaksut, kuljetus ja arvonlisävero.

3. VERLAN RUUKKI

Verlan ruukin tarina on tarina pienestä ruukkiyhdyskunnasta, joka aikanaan vaikutti Suomen suurimman puunjalostuskeskittymän syntyyn. Nykyisin Verlan ruukki, tai oikeammin puuhiomo ja pahvitehdas, on ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde, josta löytyy täydellinen 1800-luvun lopun pahvinvalmistustehdas. Käymme opastetulla kierroksella tehdasmuseossa, lounastamme ja tutustumme ruukkikylän puoteihin, joissa on myytävänä paikallisia tuotteita.

Toteutettavissa touko–syyskuussa
Matkan kesto klo 9–20
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 74 € / vähintään 40 hlöä 67 €
Hintaan sisältyy lounas, sisäänpääsymaksu ja opastus, kuljetus ja arvonlisävero.

4. TAIDEKESKUS SALMELA

Taidekeskus Salmela tarjoaa upeita taide-elämyksiä todella kauniissa ympäristössä. Salmelan näyttelyt edustavat Suomen taiteen kärkinimiä ja kaikki rakennukset ovat entisöityjä vanhoja huviloita ja huvimajoja. Vietämme rauhallisen taidepäivän: opastus Salmelan näyttelyissä, lounas sekä vapaata aikaa nauttia tunnelmasta.

Toteutettavissa 11.6–14.8
Matkan kesto klo 9–18
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 84 € / vähintään 40 hlöä 77 €
Hintaan sisältyy lounas, opastus, sisäänpääsymaksu, kuljetus ja arvonlisävero.

5. KULTTUURINTÄYTEINEN SOKKOMATKA

Tällä matkalla perehdymme erääseen suomalaiseen suurmieheen, joka on tuttu meille kaikille ja jonka tuotantoon savolaisuus vaikutti paljon. Matkaan sisältyy kaksi paikkakuntaa ja kolme käyntikohdetta 200 km sisällä Varkaudesta.

Toteutettavissa toukokuun puolivälistä elokuun loppuun
Matkan kesto klo 8–18
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 80 € / vähintään 40 hlöä 75 €
Hintaan sisältyy lounas, pannukahvit ja voileipä, opastukset, sisäänpääsymaksut, kuljetus ja arvonlisävero.

6. ETELÄ-SAVON KIERROS: Kerimäki, Punkaharju, Savonlinna

Aloitamme opastetulla kierroksella maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäellä. Punkaharjulla tapaamme Johanna Oraksen hänen omassa Taidekartanossaan. Oras esittelee meille taidenäyttelyn ja kertoo luomisprosessistaan. Savonlinnassa tutustumme kaupungin historiaan historiallisella kävelykierroksella.

Toteutettavissa kesä–elokuussa
Matkan kesto klo 9–18:30
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 69 € / vähintään 40 hlöä 63 €
Hintaan sisältyy lounas, kahvi, opastettu kävelykierros, kuljetus ja arvonlisävero.

7. SUOMEN KAUNEIMMAT KIRKOT: Ristiinan kirkko ja Pieksämäen Vanha kirkko

Pieksämäen vanha kirkko on tunnettu upeista 1760-luvun ”henkilögalleria” maalauksistaan. Ristiinan kirkko on palautettu kauniiseen vuoden 1775 väriin. Tässä komeassa paanukattoisessa kirkossa sijaitsee Etelä-Savon arvokkain taideaarre: Pietari ja Kristiina Brahen täysikokoiset muotokuvat 1600-luvun alkupuolelta. Lounas upeassa Löydön kartanossa ja kahvit Kulttuuripappila Sylvissä (Sylvi on avoinna kesäkuun puolivälistä elokuun lopulle, muina päivinä kahvit muualla).

Toteutettavissa touko–syyskuussa
Matkan kesto klo 9–17
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 73€ / vähintään 40 hlöä 66 €
Hintaan sisältyy kartanolounas, kahvi, opastukset, kuljetus ja arvonlisävero.

8. RUKAJÄRVEN TIEN RINTAMA

Vierailemme Lieksan Rukajärvikeskuksessa, johon on kerätty mittavat kokoelmat jatkosotaan liittyvää tietoa, valokuvia ja esineistöä. Opas kertoo sodan tapahtumista, taisteluista ja elämästä rintamalla. Jatkamme oppaan kanssa myös alkuperäisille tapahtumapaikoille maastossa.

Toteutettavissa lumettomaan aikaan
Matkan kesto klo 8–20
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 98 € / vähintään 40 hlöä 86 €
Hintaan sisältyy lounas, lähtökahvi suolaisen kera, opastus, sisäänpääsymaksu, kuljetus ja arvonlisävero.

9. SYSMÄ: Kartanoita ja keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko

Sysmä on vanha kulttuuripitäjä, jossa sijaitsee useita upeita kartanoita. Vierailemme niistä kahdessa, jotka ovat omistajiensa yksityiskoteja. Talonväki esittelee kartanoa ja kertoo meille sen historiasta. Paikallisen oppaan johdolla kuulemme paikkakunnan historiasta ja käymme komeassa keskiaikaisessa Pyhän Olavin kirkossa. Lähtökahvit Lintan Kammarissa, jossa on myös mahdollisuus tehdä sisustus- ja käsityöaiheisia ostoksia.

Toteutettavissa läpi vuoden
Matkan kesto klo 8–20
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 100 € / vähintään 40 hlöä 97 €
Hintaan sisältyy kartanolounas ja lähtökahvi, sisäänpääsymaksut ja esittelyt, kuljetus ja arvonlisävero sekä paikallisen oppaan palvelut (opas mukana 2 h).

10. MAATALOUS EILEN JA TÄNÄÄN: Jokinotkon karjatila ja Riuttalan talonpoikaismuseo

Jokinotkossa Keiteleellä tehtiin sukupolvenvaihdos muutama vuosi sitten, ja nyt sitä johdetaan modernilla otteella. Elanto tulee moninaisista toiminnoista ja lähiruoka on yrittäjille sydämen asia. Riuttalassa on viljelty jo 1650-luvulta lähtien ja nykyisin sieltä löytyy poikkeuksellisen hieno pihapiiri ja rakennukset. Opastetulla kierroksella perehdymme tilan historiaan ja sen edustamaan elämäntapaan.

Toteutettavissa touko–syyskuussa
Matkan kesto klo 9–18:30
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 82 € / vähintään 40 hlöä 73 €
Hintaan sisältyy lounas, sisäänpääsymaksut ja esittely ja opastus, kuljetus ja arvonlisävero.

11. KOLIN KULTTUURIMAISEMA

Koli on suomalaista kulttuurimaisemaa parhaimmillaan! Saavumme Kolille lounasaikaan, joten aloitamme lounaalla Kolin huipulla. Lounaan jälkeen Kolin esittely ja tutustuminen omatoimisesti Luontokeskus Ukkoon ja nähtävyyspolkuihin, joita on helppokulkuisista vaikeahkoihin nousuihin paljaalla kalliolla. Reittien pituudet ovat 0.8 – 1.8 km. Kahvin jälkeen alkaa kotimatka.

Parhaimmillaan lumettomaan aikaan
Matkan kesto klo 8–19
Hinta/hlö: vähintään 30 hlöä 94 € / vähintään 40 hlöä 85 €
Hintaan sisältyy lounas, kahvi, Kolin esittely, sisäänpääsymaksu Luontokeskus Ukkoon, kuljetus ja arvonlisävero.